Ne úgy legyen vége, hogy az volt az utolsó szavad, BÁRCSAK…..

“Világcégről álmodtam, olyan nevet akartam, amely globális, könnyű kimondani, és mindenkinek eszébe juttatja az 1001 éjszaka meséit. Abban is elég csak azt mondani, hogy Szezám, tárulj és a világ minden kincse elérhetővé válik.” Jack Ma

Mit szólnál hozzá, ha valami hasonlóba rángatnálak bele, csak éppen hálózatos formában, de nem kellene az emberek után futkosnod, mert egy teljes vevőgeneráló gépezetet kapnál a kezedbe? Szerintem keress meg, ha jót akarsz magadnak.

JACK MA 5 TANÁCSA A BOLDOGULÁSHOZ

Jack Ma szeptemberben beszédet mondott a Clinton Global Initiative New York-i rendezvényén. Öt pontban foglalta össze a siker kulcsát.
Gondolkodj előre!
Ő sem azért sikeres ma, mert pillanatnyilag valamit jól csinál. Volt egy álma 15 évvel ezelőtt, amely mostanra ért be.
A pénz nem boldogság, hanem felelősség!
Ha csak 20 dollárod van havonta, attól még nagyon boldog lehetsz. Ha van 1 millió dollárod, akkor szerencsés ember vagy. Ha 10 millió dollárod van, akkor már sok a gondod, sokszor fáj a fejed.
Ha több mint 1 milliárd dollárod vagy 100 milliárd dollárod van, akkor óriási a felelősséged. Ilyenkor az emberek bíznak benned, mert azt hiszik, hogy okosabban tudod elkölteni a pénzedet, mint mások.
Számíts a váratlanra!
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(Ez valójában a Forrest Gumpból egy idézet, ez Ma kedvenc filmje.)

Nincs szükséged kapcsolatokra, hogy sikeres legyél!
Nem kell, hogy gazdag apád vagy befolyásos bácsikád legyen. Csak a vevők, az ügyfelek számítanak, csak ők tehetnek téged sikeressé.
Fektess a fiatalokba, ha meg akarod változtatni a világot!
Azokat kell segíteni, akik sikeresek akarnak lenni – ez a titok nyitja. A fiatalok elméjében ott vannak a magok, amelyeket elvetettünk, és ha felnőnek, ők fogják megváltoztatni a világot.

„Az emberek máshogy látják a dolgokat. Néhányan gazdagnak és sikeresnek hisznek, mások szerint szegény és borzalmas vagyok. Mindenki a maga sorsának kovácsa. Igen, én is sírtam, sok problémánk volt, amennyit soha nem gondolnának, mert vezetni egy olyan céget, ahol több mint 34.000 fiatal dolgozik, és több mint 500 millióan használják nagy felelősség. Ha ennek az 1%-a rossz ember, akkor 5 millió rossz embered van. Igen, ez kemény, de már késő sajnálkozni, a megbánást el kell felejteni!”
Jack Ma tanácsai

„Minden elkövetett hiba, egy csodálatos bevételi forrás. Én ebben hiszek, és az embereimnek is ezt tanítom.”
20 éves korod előtt légy jó tanuló
25 évesen kövess el elég hibát, és ne aggódj! Elbuksz, felállsz, újra és újra. Élvezd! 25 évesen élvezni kell a show-t!
Várj a befektetéssel, és szerezz tapasztalatot
Dolgozz, egy kis cégnél; a nagy cégeknél egy nagy gépezet részeként a termelést tanulja meg az ember, de egy kisebb cégnél az ember megtanulja a szenvedélyt, az álmokat követni, és egyszerre sok dolgot csinálni
30 éves korod előtt köves valakit; ebben a szakaszban nem az számít tehát, hogy melyik cégnél dolgozol, hanem, hogy milyen példaképed van, milyen főnököt követsz. Egy jó főnök máshogy tanít.
30 és 40 között tisztán át kell látnod, hogy magadért dolgozol, ha valóban vállalkozó akarsz lenni.
40 és 50 között azokat a dolgokat kell csinálnod, amiben jó vagy. Ne kezdj új dolgokba, már késő! Lehet, hogy sikeres leszel, de a bukás esélye nagyon nagy.
50 és 60 között dolgozz a fiatalokért, mert ők jobban fogják csinálni, mint Te! Bízz bennük, fektess beléjük, és biztasd őket, hogy jók!
Amikor 60 felett vagy, használd ki az időd!

A tengerparton, napsütés… Már késő változtatni.
Az élet rövid, az egész a tapasztalatszerzésről szól.

 

Legyen csodaszép napod!

 

Weldin Magdolna

Tel.szám: 06 70 6738088

E-mail cím: kiralypillango@gmail.com

Facebook profil

Facebook zárt csoport

Facebook üzleti oldal

YouTube

Skype: weldinke

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük